Jäsenkirje 2021

Vuosi 2020 oli seuralle poikkeuksellinen pandemian johdosta. Vain ensimmäinen kerhoilta voitiin pitää normaaleissa oloissa. Kevätkaudella ei ollut tämän kerhoillan lisäksi muuta toimintaa. Syksyllä pandemian lievennyttyä pystyimme järjestämään Tampereen kerhoillan ja kevätkokouksen sisältäneen lokakuun kerhoillan. Lokakuun kerhoillan esitelmä lähetettiin ensi kerran seuran historiassa verkossa. Pandemian vaikutus tämä vuoden toimintaamme jää nähtäväksi. Tänä vuonna oli tarkoitus järjestää seitsemän kerhoiltaa Hotel Arthurissa, joista jo kaksi on peruttu.

Seuran hallinnon toiminta on jatkunut erikoisoloista huolimatta ja lehtemme ilmestyi normaalisti. Muistutamme Kari Salon tiedottaneen syyskokouksessa 2019 luopuvansa korkean ikänsä takia rahastonhoitajan tehtävistään kuluvan kauden jälkeen. Seura tulee aloittamaan rekrytoinnin rahastonhoitajan tärkeään toimeen tämän vuoden kuluessa.

Jos luet tätä kirjeessä tulleelta A4:ltä, olet saanut samassa kuoressa jäsenmaksutilisiirtosi. Seuran jäsenmaksu vuodelle 2021 on aiempi 24 euroa, koska maksun päättävää syyskokousta ei ole voitu pitää. Kerhoiltojen lisäksi seuran jäsenetuihin kuuluvat neljä numeroa Resiina-lehteä ja oikeus lisätä ilmaiskuvia vaunut.org-nettisivustolla. Suostumuksensa antaneet saavat sähköpostilaskun helmikuun alussa ja muut saavat sen helmikuun aikana Postin kantamana.

Kauden 2021 hallitusta ei ole voitu valita kirjeen lähetyspäivään mennessä, joten puheenjohtaja Henri Hovi, varapuheenjohtaja Simo Toikkanen, jäsenet Matti Bergström, Markku Nummelin, Sakari K Salo, Kari Salo sekä varajäsenet Seppo Turtiainen ja Esa Aikoma jatkavat hallitustyöskentelyä vuoden 2020 syyskokoukseen asti. Sihteerinä toimii Matti Bergström, rahastonhoitajana Kari Salo ja jäsenasioista vastaavana Marko Tuominen. Hallituksen tavoittaa sähköpostiosoitteesta hallitus@srhs.fi.

Vuodenvaihteessa 2020–2021 SRHS:ään kuului 1053 henkilö- ja yhteisöjäsentä. Seuraamme liittyi viime vuonna 55 uutta jäsentä. Seurasta eronneita, kuolleita ja maksamatta jättäneitä oli tätä vähemmän, joten seuramme jäsenmäärä kohosi 13 jäsenellä.

KERHOILLAT 2021

Vuoden 2021 kerhoillat ovat koronavarauksella seuraavina päivinä Hotel Arthurissa (Vuorikatu 19, Helsinki). Kerhoillat alkavat klo 17.30 ja niissä on kahvi- ja teetarjoilu.

Kevätkaudella 22.3. ja 26.4. (syyskokous 2020 ja kevätkokous)
Syyskaudella 27.9., 25.10. ja 29.11. (syyskokous)

KOKOUSKUTSUT 2021

Suomen Rautatiehistoriallinen Seura ry:n sääntömääräiset kokoukset järjestetään kerhoiltojen yhteydessä – vuoden 2020 syyskokous, kevätkokous 26.4. ja syyskokous 29.11. Kokouksissa käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Lisäksi syyskokouksessa käsitellään hallituksen sekä toimituksen selonteko Resiina-lehden julkaisusta sähköisesti.

Ystävällisin terveisin,
Henri Hovi
puheenjohtaja


Jäesenkirjeen PDF:nä voit ladata tästä.