Jäsenkirje 2023

Seuran toiminta alkoi palautua virusajan jäljiltä normaaliksi vuonna 2022. Tänä vuonna on tarkoitus pitää viisi kerhoiltaa ja yksi vierailutapahtuma. Kerhoilloissa pyritään jatkossa toteuttamaan Teams-etäyhteys silloin, kun kerhoillassa on esitelmä ohjelmanumerona.

Lehtemme ilmestyminen on jatkunut tavanomaiseen tapaan, mutta varsinkin Postin kustannustason nousu ei ole ollut tavanomaista, vaan huomattavan korkeaa. Tämä näkyy jäsenmaksun nousussa. Kehotamme jäseniä vaihtamaan sähköpostilaskutukseen ja käyttämään seuran sivujen lomakkeita, jotta voimme lähivuosina irtisanoa kalliin postilokeromme.

Hallinnossa tapahtui muutos, kun syyskokous valitsi uudeksi varajäseneksi Tuukka Varjorannan Esa Aikoman tilalle. Muutoin hallituksen jäsenet pysyivät ennallaan.
Seuran näkyvyydessä tapahtui myös muutos, kun seuran noin 20 vuotta samanlaisena ollut verkkosivusto srhs.fi uudistettiin syksyllä.

Jos luet tätä kirjeessä tulleelta A4:ltä, olet saanut samassa kuoressa jäsenmaksutilisiirtosi. Seuran jäsenmaksu vuodelle 2023 on henkilöjäsenille 30 euroa ja yhteisöjäsenille 50 euroa. Kerhoiltojen lisäksi seuran jäsenetuihin kuuluvat neljä numeroa Resiina-lehteä ja oikeus lisätä ilmaiskuvia vaunut.org-nettisivustolla. Sähköpostilähetykseen suostuneet saavat laskunsa helmikuun alussa ja muut saavat sen helmikuun aikana Postin kantamana. Huomioi maksaessasi, että seuran pankkitili on vaihtunut. Uusi tilinumero on FI90 3131 1002 3864 35.

Kauden 2023 hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja Henri Hovi, varapuheenjohtaja Simo Toikkanen, jäsenet Matti Bergström, Markku Nummelin, Sakari K Salo, Kari Salo sekä varajäsenet Seppo Turtiainen ja Tuukka Varjoranta. Sihteerinä ja rahastonhoitajana toimii Matti Bergström, ja jäsenasioista vastaavana Marko Tuominen. Hallituksen tavoittaa sähköpostiosoitteesta hallitus@srhs.fi.

Vuodenvaihteessa 2022–2023 SRHS:ään kuului 1047 henkilö- ja yhteisöjäsentä. Seuraamme liittyi viime vuonna 40 uutta jäsentä. Seurasta eronneita, kuolleita ja maksamatta jättäneitä oli tätä enemmän, joten seuramme jäsenmäärä väheni 11 jäsenellä.

KERHOILLAT 2023
Vuoden 2023 kerhoillat ovat seuraavina päivinä Hotel Arthurissa (Vuorikatu 19, Helsinki). Kerhoillat alkavat klo 17.30 ja niissä on kahvi- ja teetarjoilu. Seuraa muutoksia srhs.fi:stä.
Kevätkaudella 6.2., 20.3. ja 24.4. (kevätkokous)
Syyskaudella 18.9. ja 27.11. (syyskokous)
Lisäksi syyskaudella pyritään järjestämään rautatieaiheinen vierailu 23.10.

YLEISKOKOUKSET 2023
Suomen Rautatiehistoriallinen Seura ry:n sääntömääräiset kokoukset järjestetään kerhoiltojen yhteydessä klo 19.00 – kevätkokous 24.4. ja syyskokous 27.11.

Ystävällisin terveisin,
Henri Hovi
puheenjohtaja